Az ,,ideális
páciens

Első megközelítésben érdemes arról beszélni, ki nem tekinthető ideális páciensnek. A zsírleszívás ugyanis túlsúlyos emberek általános fogyasztására, súlycsökkentésre nem alkalmas módszer.

Ilyen esetekben akkor szoktam mégis zsírleszívást végezni, amikor hosszabb diéta után sem érzékelhető változás a makacs területeken. Ilyenkor az önbizalom növelése miatt, és mozgás, sport megkönnyítése céljából néhány liternyi zsír eltávolítható például a has, a comb területéről.

A legideálisabb jelöltek azok a páciensek, akiknél a zsírpárnák csak bizonyos testrészekre lokalizálódtak: has, comb, kar, hát, fenék stb. Ezeken a területeken ugyanis leginkább genetikai eredetű a zsírfelhalmozódás, amely ellenáll a leghatékonyabb diétának és a rendszeres mozgásnak is. Legoptimálisabbak a zsírleszívásra azok a férfiak és nők, akik normális testsúlyúak, és ezt stabilan tartják.

A legjobb esztétikai eredmény azoknál érhető el, akiknek rugalmas, jó turgorú bőrük van. Ez ügyben nem jelent feltétlenül hátrányt az életkor sem, ugyanis az nem minden esetben függ össze a bőr tónusával. Vannak fiatal nagyon laza, petyhüdt bőrű, és idősebb nagyon jó állagú bőrrel rendelkező páciensek.

Visszajön-e a zsír
a leszívott területekre?

Pubertás után zsírsejtjeink száma már nem növekszik, ezért ha Lipomatic készülékkel ezek egy részét megsemmisítjük és eltávolítjuk, az eredmény végleges. Természetesen ez csak abban az esetben igaz, ha az elhasznált kalóriákon kívül több energiát nem viszünk be a szervezetünkbe, és nem késztetjük a megmaradt zsírsejteket térfogatuk növekedésére.

Vagyis a zsírleszívás eredménye mindaddig tartós marad, ameddig a páciens tartja a súlyát, és nem alakul ki nagyobb súlygyarapodás. Ha mégis ez történik, a zsírsejtek száma nem, csakis a térfogatuk tud növekedni. A plasztikai sebész segít az arányos testforma elérésében, de ennek a megtartása az Ön feladata.

A zsírleszívás kizáró okai

Terhesség,
szoptatás
időszaka

Súlyos keringési rendellenesség

Általánosan rossz egészségi állapot

A plasztikai sebész által irreálisnak ítélt elvárások