COMB ZSÍRLESZÍVÁS

A szép kontúr megvalósítható

A comb külső és belső felének zsírleszívása tulajdonképpen valódi testszobrászatnak nevezhető. A sportra, fogyókúrára nem reagáló zsírpárnák komoly önértékelési zavarok forrásai lehetek, a tőlük való megszabadulásnak sokszor egyetlen módja a plasztikai sebész által végzett zsírleszívás. A felesleges domborulatok eltüntetésével rövid idő alatt kecsesebbé, kiegyensúlyozottabbá tehető az alak, helyreállhatnak a vágyott arányok. A hölgyeknél különösen kényes terület a comb, ahová könnyen rakódik a zsír, viszont saját erőből nagyon nehezen tüntethető el onnan – különösen a körte alkatnál. Természetesen – ahogyan a többi testtáj esetében – a combnál is igaz: a zsírleszívás nem véd meg a nagyfokú általános elhízástól, de alakformálásra tökéletesen beválhat.


A belső és a külső comb is formálható

A belső combokon felhalmozódó zsír nem csak esztétikailag hátrányos, de igen zavaró lehet a gyakori súrlódás miatt is – az állandó irritáció akár bőrbetegségekhez is vezethet. Az egész láb vonzóbbá és formásabbá tehető, ha a belső combról eltávolítjuk a felesleget, és ezt szükség esetén akár összekötjük a térd zsírleszívásával is.
A külső combokra rakódó zsírréteg valóban a legnehezebben ledolgozható felesleg egyike, hiszen itt az esetek többségében nem nagy mennyiségű zsírról, hanem „csak” egy genetikai adottságról van szó. Tehát ha örökletesen sok zsírsejt található a combon, és kevés zsírsejt a mellkason, akkor ez számszerűen nem fog változni, vagyis a fáradtságos munkával elért fogyás eredménye a még vékonyabb felsőtest és a nem változó, „fodrosabb” comb marad.


Nagy fogyás után is beválik a testszobrászat

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a zsírleszívás nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást és a mozgást, így fogyókúraként sem fogható fel. Viszont kitűnő módszer lehet például egy jelentősebb fogyás tökéletesebbé tételéhez. Ha saját erőből formálódtak a karok, a has, a csípő, és már csak a combok tűnnek aránytalannak a test más részeihez képest, néhány óra alatt felkerülhet az i-re a pont. Ugyanez igaz az örökletes körte forma esetében is. A külső és a belső comb, vagy akár mindkét terület kontúrja tökéletesíthető az egyedülálló Tumescens- és vibrációs technikával. A csodás, kecses combok egyetlen ambuláns beavatkozással elérhetők.

Műtéti idő: 1-1,5 óra
Munkaszünet: kb. 3-4 nap
Sport: 4-5 hét múlva
Rugalmas kötés viselése: 6-8 hét


Gyakori kérdések a comb zsírleszívás kapcsán

  • Ha zsírleszívás történik a combomon, mi lesz a zsírtól korábban megnyúlt bőrrel?

Amennyiben csak alakformálásról van szó, jellemzően nincs annyira kinyúlva a bőr, hogy az azt korábban kitöltő zsír hiányában lógni kezdjen. Ha komolyabb mennyiségű zsír eltávolítása szükséges, akkor természetesen a zsírles ulzívást össze lehet kötni a plasztikai sebészet más területeivel, így a comb fölöslegessé vált bőrének eltávolításával is.

  • Segít a megfelelő módszer kiválasztásában, ha képet mutatok a számomra ideális combról?

A plasztikai sebész semmiképpen sem tehet felelőtlen ígéreteket és nem minden esetben garantálhatja az ideálkép megvalósulását. A megfelelő módszert csakis személyes konzultáció és vizsgálat után lehet kiválasztani, az adottságoknak és az állapotnak megfelelően. Az egészen bizonyos, hogy ha nincs kizáró ok, minden kontúron lehet javítani zsírleszívással, de az elsődleges feladat a reális énkép és elérhető célok kitűzése.