A zsírfelszaporodás két tényezőtől függ

Egyre többen választják sikertelen fogyókúrák és makacs zsírpárnák esetén a zsírleszívást. Mindazoknak, akik ilyen műtétekre vállalkoznak, nagy valószínűséggel sok problémájuk van az önértékelésükkel. Valószínűleg már számtalan kúrán átestek, nyilván kevesebb vagy nem tartós sikerrel. Holott tudni kell, hogy a zsíreloszlás két tényezőtől függ: a genetikától és az étrendtől.

Az örökletes tényezők határozzák meg az egyes zsírsejtek elhelyezkedését és azok számát, az étrenddel pedig növelhető vagy csökkenthető a zsír mennyisége a sejtekben. Vagyis ha örökletesen sok zsírsejt található például a hason, és kevés zsírsejt a mellkason, akkor mindig is több zsír lesz a hason, mint a mellkason, és a fáradtságos munkával elért fogyás eredménye a vékony felsőtest és a nem változó, kerekebb has marad.

 

A leszívott zsírsejtek nem „nőnek” vissza

A zsírleszívással a kijelölt zsírsejtek távolíthatók el, amelyek már nem is tudnak „visszanőni”, csak a megmaradt zsírsejtek növekedhetnek nagyobbra. Épp ezért ez az eljárás nem helyettesíti az egészséges diétát és nem alkalmazható általános testsúlycsökkentő eljárásként sem. A beavatkozás utáni megjelenést az általános egészségi állapot, a bőr rugalmassága, a kor, a súly, a hormonális hatások és más egyéb tényezők határozzák meg. A végeredményt és a gyógyulási időt több körülmény befolyásolja, többek közt a cukorbetegség, a hegesedésre való hajlam, az előző műtétek hegei és a dohányzás.

A zsírleszívás javítja az életminőséget

Bár a test szinte minden tájáról eltávolítható ezzel a módszerrel a felesleges zsír, a legkeresettebb világszerte a hasi zsírleszívás. Kutatásokkal igazolható, hogy a zsírleszívás és/vagy hasplasztika jelentősen növeli az páciensek önbecsülését és javítja életminőségét. A végeredmény különösen a két eljárás együttes alkalmazásakor kielégítő, bár így sokan nagyobb fájdalomról és hosszabb felépülési időről számolnak be.

Teendők zsírleszívás előtt

Mindazoknak, akik eldöntötték, hogy szeretnének búcsút mondani a zavaró zsírfeleslegüknek, először feltétlenül konzultálniuk kell a választott plasztikai sebészükkel. Ilyenkor fel kell tárni a korábbi betegségeket, beavatkozásokat, a gyógyszerszedési szokásokat, el kell végezni a szükséges laborvizsgálatokat. A zsírleszívás előtt legalább két héttel be kell fejezni többek közt az E-vitamin és ginko-bilobát tartalmazó készítmények szedését, ezek ugyanis fokozhatják a vérzékenységet. Tovább javítja az eredményességet a dohányzás elhagyása.

Teendők zsírleszívás után

A beavatkozás utáni teendők közt elsődleges a speciális rugalmas szorítókötés viselése, amely 6-8 hétig tarthat. Ez idő alatt – tulajdonképpen 3-4 nap után – akár vissza is lehet állni a munkába – amennyiben nem fizikai munkáról van szó. Ez esetben érdemes 7-10 napig pihenni. Ugyanígy hosszabb pihenés szükséges, ha a zsírleszívás több régiót, akár 6-8 területet érintett.
A műtét után ajánlatos C-vitamint szedni, szükséges esetén sebgyógyulást elősegítő (például árnika) krémet használni és sok folyadékot fogyasztani. Általában 3-5 hét múlva akár már a sportolni is lehet – megújult, fiatalos, karakteres külsővel, magabiztosabban.

Közvetlenül a műtét után a leszívott területen duzzanatot, ödémát észlelünk, mely az első két hétben fokozódik. Testsúlyunk, és a leszívott terület körfogata is több lehet, mint a kiindulási érték. Ez teljesen természetes, ettől nem szabad megijedni. Két hét után a kezelt terület megkeményedik, majd 8-10 nap alatt fokozatosan felpuhul. A második héttől kezdődően már fokozatos duzzanat és testsúly csökkenés tapasztalható. Ezután élvezhetjük az egyre látványosabb változást. 8 hét múlva az eredmény már kiváló, de a véglegeshez közelítőt 3 – 4 hónap múlva érjük el.

Zsírleszívás

Kattinson az ikonra a bővebb információkért!

Zsírleszívás
combról

Zsírleszívás
fenékről

Zsírleszívás
férfi mellről

Zsírleszívás
hasról

Zsírleszívás
karról

Zsírleszívás
térdről, bokáról

Zsírleszívás
tokáról

Férfi has
zsírleszívás