A nagyobb mértékű zsírleszívás altatásban történik

A zsírleszívás történhet helyi érzéstelenítésben vagy altatásban. Mindkét beavatkozás előtt szükséges az EKG, illetve a laborvizsgálatok. Helyi (Tumescens) érzéstelenítésben egy alkalommal néhány testtájon oldható meg a zsírleszívás, és a leszívott zsír mennyisége nem több mint 3000 ml. Amennyiben egyszerre több területről szeretnénk zsírt eltávolítani, megoldást jelenthet az altatás, hiszen ilyenkor akár 3 óráig is eltarthat egy-egy műtét. Ám még így sem lehet korlátlan a leszívott mennyiség. Egy műtéttel, egy alkalommal kb. 6 liternél nagyobb mennyiséget nem távolítunk el.

A fájdalom csökkenthető

Az altatásban végzett műtét során még helyileg is adható érzéstelenítés. A műtét az altatás miatt nyilvánvalóan nem jár fájdalommal, azonban a zsírleszívás után a kiürülő fájdalomcsillapítóval nyilván növekszik a fájdalom. Természetesen az érzet függ a műtéti terület nagyságától és az egyéni érzékenységtől is. Általánosságban elmondható, hogy néhány hétig érzékeny a műtéti terület, és a zsírleszívás után – altatás és érzéstelenítés esetében is – néhány napig jelentkezhetnek tompa izomlázszerű, vagy égő jellegű fájdalmak. Egyszerű vény nélkül kapható fájdalomcsillapító gyógyszerek jellemzőek elegendőek a kellemetlenség megszüntetéséhez. Altatás esetében 24 óra után el lehet hagyni az intézményt, de ekkor még nem ajánlatos autót vezetni.

A műtét után egy speciális ruha úgy nevezett kompressziós ruha viselése kötelező, általában 4-6 hétig, de ez a kezelt területtől és a beavatkozás mértékétől függ. A speciális ruha úgynevezett “CoolMax” anyagból készült, mely a kapilláris elvet felhasználva, a test felszínéről elszívja a nedvességet, és a ruha felszínén elpárologtatja. Ez a legújabb fejlesztésű aktívan lélegző anyag teszi egyedülállóan kényelmessé a ruhát, ráadásul ideális nyomással szorítja az ödémás testterületet. A “Cool Max” technológiának köszönhető, hogy a ruhát a páciens hetekig folyamatosan viselheti – maximális komfortérzet biztosítása mellett.

Zsírleszívás

Kattinson az ikonra a bővebb információkért!

Zsírleszívás
combról

Zsírleszívás
fenékről

Zsírleszívás
férfi mellről

Zsírleszívás
hasról

Zsírleszívás
karról

Zsírleszívás
térdről, bokáról

Zsírleszívás
tokáról

Férfi has
és ágyék zsírleszívás